Vi ste ovde: Naslovna > Sirovine
PDFIspis

Sirovine za prehrambenu industriju feed

Sirovine za prehrambenu industriju



Sortiranje:

C-vitamin

Prosečna ocena:
0 stars  Ukupno glasova: 0
Askorbinska kiselina je organsko jedinjenje koje se javlja u prirodi. Ona ima antioksidanske osobine. Ona je bela čvrsta materija. Uzorci koji sadrže nečistoće imaju svetlo žutu boju. Askorbinska kiselina se dobro rastvara u vodi, pri čemu formira blago k 
Detaljne Informacije...


Dekstroza monohidrat

Prosečna ocena:
0 stars  Ukupno glasova: 0
Dekstroza (D-Glukoza ili grožđani šećer) predstavlja vredan izvor brze energije. Dekstroza je u ishrani domaćih životinja najvažniji monosaharid. Svi drugi ugljeni hidrati se najpre moraju dovesti do oblika glukoze pre nego što se u organizmu iskoriste za 
Detaljne Informacije...


K-sorbat

Prosečna ocena:
0 stars  Ukupno glasova: 0
Kalijum sorbat je kalijeva sol sorbinske kiseline. Primarno se koristi kao konzervans u proizvodnji hrane i pića. 
Detaljne Informacije...


L-lysine

Prosečna ocena:
0 stars  Ukupno glasova: 0
Proteini imaju vitalnu ulogu u svakoj živoj ćeliji organizma. Aminokiseline su osnovne gradivne jedinice proteina, a dobijaju se pri razgradnji proteina, pod uticajem enzima, kiselina ili baza. Hranljiva vrednost proteina hrane zavise od aminokiselina koj 
Detaljne Informacije...


Limunska kiselina

Prosečna ocena:
0 stars  Ukupno glasova: 0
Limunska kiselina je slaba organska kiselina i prirodni konzervans koja se koristi za dodavanje kiselog okusa u hranu i bezalkoholna pića. Pojavljuje se u metabolizmu gotovo svih živih bića. Također se može koristiti i kao ekološki benigno sredstvo za čiš 
Detaljne Informacije...


Mononatrijum glutaminat

Prosečna ocena:
0 stars  Ukupno glasova: 0
Mononatrijev glutaminat (ponekad i natrijev glutamat) je prehrambeni aditiv, označavan kao E 621. Natrijeva je sol aminokiseline glutaminske kiseline (E 620). Spada u skupinu glutamata. 
Detaljne Informacije...


Natrijum benzoat

Prosečna ocena:
0 stars  Ukupno glasova: 0
Natrijev benzoat (E211) je natrijumova so benzoeve kiseline hemijske jednačine NaC6H5CO2. Najčešće se proizvodi reakcijom natrijum hidroksida s benzojevom kiselinom. Natrijum benzoat je konzervans koji se najviše koristi u proizvodnji gaziranih pića, voćn 
Detaljne Informacije...



  • «« Početak
  • « Prethodna
  • 1
  • Sledeća »
  • Kraj »»


Prikazati #  
Rezultati 1 - 7 od 7